El projecte

Des de 2007, Homesession fomenta la creació en el camp de les arts visuals: articula una residència oberta a artistes internacionals, beques de producció de projectes destinades als artistes espanyols i un programa educatiu: Polaritats.

Amb el seu esforç continu de suport als artistes i de difusió, Homesession acull propostes que recorren a mitjans i pràctiques molt diversos, afavorint sempre l’experimentació interdisciplinària.

A l’octubre de 2007, s’obrien les portes d’una casa del barri barceloní del Poble Sec a un artista canadenc: Patrick Bérubé inaugurava a manera d’experiment un programa de residències que no portava llavors aquesta qualificació.

El tanteig que va acompanyar el naixement d’aquesta residència improvisada va suscitar l’obertura d’un camp obert de possibles, que la voluntat de fer,sense especular en excés, incitava a no mirar de front. El reconeixement empíric i progressiu de les potencialitats, aquella exploració que oferien la convivència amb els artistes i la implicació personal en el procés de creació, no casava amb el pre-disseny d’un recorregut futur i d’etapes pensades amb una lògica de fugida barroca. Comencem així, improvisant amb el que teníem a mà : una casa, una connexió internet i un espai vital que no es podia i no es va poder resumir mai més a una vida de parella.

D’allí van sorgir successivament 3 programes diferents:

1/ residències i mobilitat d’artistes: residencies de dos mesos amb presentació pública de projectes

2/ beques de producción: suport a la creació per als artistes espanyols

3/ programa educatiu Polaritats  programa de mediació i col·laboració artística per als estudiants de l’ensenyament superior artístic i no-artístic