Tom Holmes

Tom Holmes, en les últimes residències que ha realitzat, ha creat entorns microcòsmics que el transporten a través de la memòria de les innombrables imatges que componen el seu arxiu visual. Iconografia, rituals i el moviment hàptic*, s’uneixen a través de l’ampliació pictòrica als gestos del cos, dibuixats en un conjunt d’abstraccions. Els objectes trobats tipus ready-made, els residus es reutilitzen, escanegen i intervenen com a cartells publicitaris. La hipnosi permet a l’artista arribar a un estat d’inconsciència consciencia que el dibuix es caracteritza per una presentació de la voluntat, que és l’acte de pintar, una transferència de coneixement, records, i la intuïció a l’espai consumit per la trama, que apareix en la tela com a nous significats.

*relacionat amb el tacte.

Tom Holmes va néixer en Ozona, Texas, viu i treballa al comtat de Cannon Tennessee. Selecció d’exposicions individuals que inclouen ‘Monument Temporal’, Kunsthalle de Berna; “Part d’aquest complet desdejuni: objectes per un velorio”, Galeria Catherine Bastide, Brussel·les; ‘Painted bones – alguns relicarios’, Bureau Nova York; “El Camí ral”, Au 8 Rue St Bon, París; ‘Conill ximple: una làpida i una urna “, Dispatch, Nova York; ‘Fons sorollós’, Exile, Berlín. La seva obra ha estat inclosa en una exposició col·lectiva en el Palais de Tòquio, París; Biennal d’Art Contemporani, Sélestat, França; ‘Habiti Young Americans’, París; Malmö Konstmuseum, Suècia i el Museu Whitney en Altria, Nova York.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”112434504370116144480″ ualb=”6244726743219842801″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”220″ num=”40″ shadow=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″]