Shao-Hung Cheng

El curador taiwanès Shao-Hung Cheng presenta un esdeveniment en el que oferirà una xerrada i exhibirà una sèrie d’arxius. Aquests documents inclouen la font primària escrita pels espanyols durant la seva ocupació al nord de Taiwan el segle XVII, còpies fotogràfiques de les obres de l’artista filipí Henrielle Baltazar Pagkaliwangan sobre la industria sucrera a Negros i, finalment, una propaganda llançada recentment pel govern taiwanès sobre política de comerç exterior que amaga el pensament de la colonització.

Relacionant i ajuntant tots els documents, Cheng pretén fer una xarxa que connecti diferents períodes de temps i regions, amb l’esperança de crear una nova manera de comprendre millor el món en el que vivim.

Shao-Hung Cheng (Taiwan, 1987) és un curador i crític d’art establert a Taipei. Els seus interessos en el camp de la recerca es centren en la literatura i la mitologia. Cheng ha comissariat les exposicions Mythology of Risen (Marso Gallery, Ciutat de Mèxic, 2017), Fiction in Social Reality (VT Artsalon, Taipei, 2016), WISE SPHERE (Hin Bus Depot Art Centre, Penang, 2016) i Black Myth (una desfilada de moda per la marca taiwanesa Rainhoe el 2010). També ha publicat Prophets (2014), un llibre que recull entrevistes a vuit importants artistes de Taiwan.