Laura Llaneli

Laura Llaneli. Take Five

Projecte seleccionat per Exchange Residency Program amb la  col•laboració d’Art3 (Valence, França)

El projecte realitzat per Laura Llaneli durant la seva residencia a Art3 pren com a punt de partida la peça Take Five de Paul Desmond interpretada per The Dave Brubeck Quartet. Llaneli aïlla la partitura de la bateria i tradueix els diversos sons en paraules: RIDE, CRASH, GROSSE CAISSE, CAISSA CLAIRE, TOM, TOM BASSE, CHARLES. Amb la veu gravada del cantant de hip hop francès Madame Bert i del cantant a capella Cristhope, la cançó es converteix en una nova composició on el ritme, basat en la pronunciació de les paraules, tendeix cap a la poesia.

El treball també mostra com es tradueixen les parts d’una bateria  en diferents idiomes. Bateries de diferents parts del món com Catalunya, Espanya, Xile, Colòmbia, Croàcia, Alemanya, Brasil i Canadà han col•laborat a gravar les seves veus dient aquestes parts de l’instrument amb els seus idiomes.

Per l’exposició a França, la part visual va ser creada per l’estudi de disseny francés My Name is Wendy.

El treball de Laura Llaneli (Granada, 1986) es mou entre la performance i l’art sonor. Els dos medis son detinguts per l’ús d’un espai que no és necessàriament físic o tangible, però que crea vàries situacions que l’artista manipula. Els seus projecte treballen nocions com la repetició, la simulació de la superficialitat, l’alteració, la distorsió i l’explosió caòtica.