Full Bloom. Sakshi Gera y Raechel Teitelbaum

Els dos sexes remeten a múltiples combinacions moleculars, que posen en joc no només l’home i la dona i la dona i l’home, sinó la relació de cada un en l’altre amb l’animal, la planta, etc: mil petits sexes”.

(Deleuze i Guattari, Mil Mesetass, 1980).

Aquesta exposició explora els interessos compartits en el treball de Sakshi Gera i Raechel Teitelbaum: intimitat, gènere, sexualitat i naturalesa. La fluida interconnexió de les relacions entre amics, amants i el jo que floreix de la raresa (queerness) que és la naturalesa mateixa, els seus mil petits sexes en constant relació.

L’obra de Sakshi Gera es materialitza en el dibuix i a través de la repetició i el moviment treballa una representació del cos humà que transcendeix la sexualitat. Aquest gest repetitiu és una acció de persistència; en el seu procés els seus dibuixos creixen com un cant. El setembre d’aquest any, els matrimonis entre persones del mateix sexe van ser despenalitzats a l’India, on Gera va néixer i es va criar. El règim colonial a l’India té un gran impacte en la supressió de la sexualitat  i la seva proposta vol celebrar aquest assoliment, on els límits del gènere, sexualitat i relacions de parella múltiple comencen a descolonialitzar-se.

Els interessos de Raechel Teiterbaum resideixen en la versatilitat, la fluïdesa i la no conformitat de gènere que es troben en la naturalesa i la biologia, i en la forma en que les diferents teories ecofeministes miren allò queer dins de la naturalesa. La seva proposta actualitza la potencialitat de la imaginació per donar forma a una peça de vídeo de quatre capítols, un segment d’un projecte més ampli que es centra en les possibilitats il·limitades que tenen les relacions i la fluïdesa inherent que permet un vaivé entre allò sexual i allò no sexual, entre l’amic i l’amant, entre el grup i l’individu.

Sakshi Gera (1992) és una artista visual de la India. Treballa amb el moviment i el cant com a repetició durant el seu procés per crear espais indicatius de renovació, transcendència i consciència alterada. El seu treball contempla dibuixos, pintures i escultures que posen atenció en l’autoconsciència i la connectivitat interpersonal i universal a través de la progressió de gestos.

Raechel Teitelbaum és una artista visual de Syracuse, Nova York, que resideix a Barcelona. La seva pràctica artística es centra en el vídeo, la instal·lació, el disseny de vestuari i l’art de la performance, utilitzant la narrativa com a base. Raechel treballa per crear ‘noves’ ecologies terrestres o versions alternatives i futuristes de la terra, per qüestionar el que és natural i normal en termes de comportament i interacció entre humans, plantes, animals i tecnologia, específicament respecte al gènere, la sexualitat i la màgia.

Amb la col·laboració de: