Dalton Paula

Amb la col·laboració de Sé Galeria (el Brasil).

La base del treball de Dalton Paula és el cos: el cos negre, silenciat per la por, la inseguretat, la individualitat i la fugacitat. Les seves referències es troben en els suburbis, les congadas (festes religioses i culturals afro-brasileres), els terreiros (llocs de culte candomblé) i els ritus de les religions nascudes a Àfrica. Els mites adquireixen nova vida i sentit. El cos individual com a punt de partida per a aconseguir la col·lectivitat. Paula usa el silenci per a comunicar idees, despertar el que és incòmode en la nostra societat, repensar i empresonar imatges i per a obrir barreres i mostrar altres estructures capaces de reconèixer el protagonisme d’individus que han estat silenciats històricament.

Danton Paula (1982) viu i treballa en Goiânia, el Brasil. Entre moltes exposicions institucionals, va participar en la 32a Biennal de São Paulo en 2016 i la Triennal 2018 Songs for Sabotage en el New Museum, a Nova York.

Dalton Paula va exhibir en Homesession les obres realitzades durant la seva residència abans de presentar-les en la fira ARCO de Madrid.

Full de sala de l’exposició