Benjamin Collet

De coupes empruntées de paysages sur les épaules.

Conquistadores de lo inutil, comme une petite musique de déplacements.

 

Aquest projecte, realitzat dins el marc d’intercanvi de residències entre Homesession i art3 (Valence, França), està creat a partir de diversos esdeveniments:

Al principi, vaig escriure bastant sobre Barcelona, la seva arquitectura, els seus dispositius urbans, així com tota la gent que he conegut d’ençà que vaig arribar aquí. Aquestes notes són l’equivalent d’un relat o una postal, convertint-se quasi en una carta d’amor a Barcelona. Aquests textos i notes han estat interpretades i cantades per una banda sonora que es configura com la Banda Sonora Original de l’exposició, creada amb la col·laboració de Natalia Paez Carrizo i del productor musical @hugodouster, aquí mateix, a Barcelona.

Realitzant un workshop a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona he pogut, a més a més, crear un videoclip per il·lustrar una part d’aquesta banda sonora, com un veritable tràiler de l’exposició. Per a realitzar aquest videoclip, he confeccionat una petita col·lecció de peces de roba a les quals, els estudiants que han participat en el taller, els hi han donat vida i moviment.

Aquestes peces són alhora vestuari d’escena i representació d’alguns dels propòsits de la banda sonora. Tota l’exposició es pot veure com una exploració visual i sonora de Barcelona, una espècie d’òpera karaoke itinerant.

 

Benjamin Collet (Lyon, França, 1984) és artista resident de Homesession dins del programa Exchange Residency amb col·laboració d’art3 (Valence, França). Durant la seva estada a Barcelona ha participat al projecte Polaritats  dut a terme per Homesession amb la col·laboració d’”Art. Professió i docència” de la Universitat de Barcelona.

+info Benjamin Collet: https://soundcloud.com/lil-somethin/conquistadores-de-lo-inutil-prod-hugodouster