Ariadna Guiteras

Ariadna Guiteras. Gentle Bread

Gentle Bread és la investigació realitzada per Ariadna Guiteras durant la seva residència a THIS (Londres, UK) amb la col•laboració de Homesession entre març i abril de 2016.

Presentat com una instal·lació de deu escultures de ceràmica i una performance que va tenir lloc a la Chalton Gallery, el projecte Gentle Bread relaciona l’aprenentatge de l’elaboració  del pa i la ceràmica, que va rebre l’artista durant la seva estada, amb les distribucions no hegemòniques del coneixement com la oralitat i la memòria muscular. A partir de la gestualitat senzilla de l’elaboració del pa: empènyer, tallar, pessigar o amassar, Guiteras treballa la ceràmica creant unes escultures que esdevenen una materialització d’aquest moviment compartit entre l’elaboració d’un aliment i el procés escultòric.  

Mentres que les peces de ceràmica resulten el testimoni objectual del coneixement immaterial que ha adquirit, la veu de l’artista a través d’una cançó apareix com a suport per expressar aquest coneixement a partir de les emocions, tot evocant secrets, judicis i enganys. L’oralitat i la memòria muscular en forma d’escultures coexisteixen així en un mateix espai-temps, a la vegada que la presència corpòria de l’artista s’oculta a favor de la veu.

Ariadna Guiteras (Barcelona, 1986) treballa la performance, l’escultura i la instal•lació per desplegar temes com el control, el cos, la immaterialitat, el gest i la memòria des d’una visió social, política i emocional.  Ha exposat i participat amb performances a ciutats com Barcelona, Vic, Londres, Sabadell, Düsseldorf i Berlin;  ha rebut el premi Miquel Casablancas (2016), la beca d’Investigadora Convidada pel MACBA Centre d’Estudis i Investigació (2014) i el Premi d’Investigació de la Sala d’Art Jove (2014).

www.thistudios.com/gentle-bread/