Adélaïde Feriot

Situat entre les arts visuals, el disseny i el teatre, el treball d’Adélaïde Feriot es centra en el concepte de temporalitat i la relació del cos i l’espai. Els seus tableaux vivants(quadres vivents) que realitza des del 2010 són imatge reals que apareixen en un moment determinat per després desaparèixer. Suspeses en un temps distant al de l’espectador, aquestes “pintures” adopten vida gràcies a una pauta que permetrà la seva transferència a un altre lloc i moment. Els enigmàtics objectes que doten de textura aquestes imatges – cera, ceràmica, miralls, vellut, cuir – son posteriorment arxivats a l’espera de la seva reaparició.

El proper 16 de novembre, amb la col·laboració del festival Loop Barcelona,l’artista oferirà a Homesession una xerrada i presentarà el vídeo Eclipse, que va ser projectat el 2015 a Lyon i editat el 2018 durant la seva residència en el marc de l’intercanvi entre Homesession i art3. Eclipse és un tableauper a càmera. Cinc persones estan immòbils en una situació de tensió, una d’elles està aguantant la llum i les llàgrimes li cauen dels ulls. Dues veus artificials descriuen un eclipsi – el silenci, la llum – i es fan preguntes sobre els sentiments durant aquest moment suspès. L’artista presentarà també una nova obra,Recuerda el fuego de agosto, amb materials procedents d’animals i flors.

El 13 de desembre a les 19h, en col·laboració amb Bar Project, també es realitzarà P E G A, una exposició d’una nit amb obres de Isa Carrillo, Adélaïde Feriot i Céline Mathieu en Homesession, Barcelona. Durant l’esdeveniment es presentaran una sèrie de tableaux vivants de l’artista Adélaïde Feriot. P E G A uneix l’obra divergent d’aquestes tres artistes a través dels números: l’ull d’Isa Carrillo per a la numerología, el treball en viu d’Adélaïde Feriot que tradueix paisatges parlats i les escultures fluides de Céline Mathieu.

 Adélaïde Feriot (Libourne, França, 1985) és diplomada en Arts Aplicades (Disseny Textil i Moda) per la ENSAAMA de París i en Belles Arts per la ENSBA de Lyon. El seu treball s’ha pogut veure en espais i institucions de països com França (Biennale d’art contemporain de Lyon, Centre Pompidou, FRAC Lorraine i FRAC Bretagne), Xina (CAFA Art Museum – Pekin), Alemanya, (Galerie J2System, Berlín), Itàlia (Artissima, Turín) i Espanya (ARCO, Tabacalera- Madrid), entre d’altres.

Full de sala de l’exposició PEGA